Bežične video kamere odbijaju više od pola provalnika

Bežične video kamere su donele revoluciju kada je reč o sistemima video nadzora i sve više dominiraju kompletnim tržištem sistema video nadzora.

Imaju širok spektar primene i ovo malo čudo tehnologije je odličan izbor za nadziranje kuće, dvorišta, stana ili poslovnog prostora. Sama njihova prisutnost po najnovijim istraživanjima odbija provalnike, jer predstavljaju otežavajuću okolnost. Samo pazite, kamera treba biti aktivna, lažne kamere provalnici lako prepoznaju.

Bežične kamere se još zovu i WiFi kamere, te se primjenjuju na lokacijama u kojima nije moguće postaviti video nadzor koji ima veoma komplikovanu opremu.  Popularnost bežičnih kamera u  posljednje vreme ogleda se u tome što štede prostor, jeftinije su od ostalih, mogu se povezati sa više uređaja istovremeno, te velika otpornost.    

Na koji način funkcionišu bežične video kamere

Bežične kamere predstavljaju kamere koje se nalaze u sklopu sigurnosnog sistema koji pruža mogućnost nadgledanja i snimanja video i audio sadržaja uz pomoć računarske mreže

Veoma bitna karakteristika i velika prednost bežičnih kamera u odnosu na klasične je u tome što one mogu povezati IP adresu same kamere kao i IP adresu određenog prenosnog uređaja laptopa, tableta ili telefona. To vam omogućuje da možete u svako doba dana i noći proveriti šta snima vaša kamera i da li je sve bezbedno i sigurno.

Ukratko, one snimaju i prenose video zapis direktno putem IP mreže i na taj način omogućavaju korisnicima da vide, sačuvaju i upravljaju videom, gde god da su. 

bežične video kamere
bežične video kamere

Prednosti upotrebe sigurnosnih WiFi kamera

Kao što smo rekli, bežično prenošenje signala se sve više koristi, posebno kada je u pitanju obezbeđivanje manjih prostora, kao što su kafići ili hodnici u prostorijama, pre svega jer ne zahteva postavljanje kablova. Osim toga, bežićne kamere se lako montiraju i mnogo su jeftinije od ostalih nadzornih sistema.

Bežične kamere su veoma otporne i odlično podnose sve vrste vremenskih uslova, što je posebno značajno ako se monrtiraju na mestima gde su izložene eksternim uticajima, kao što su vetar, kiša ili sneg.

Osim što bežične kamere mogu da se povežu sa nekoliko uređaja u isto vreme, one se izdvajaju po još nekoliko ključnih i veoma bitnih karakteristika, među kojima su:

  • pregled trenutne situacije unutar i oko objekta koji je pod video nadzorom,
  • prevencija krađe i odvraćanje potencijalnih lopova aktiviranjem tkz. IO modula (snimanje i emitovanje zvuka),
  • visokokvalitetni snimci, 
  • dostavljanje statističkih podataka,
  • mogućnost komunikacije sa alarmima, senzorima za požar i drugim sigurnosnim sistemima.
bežične video kamere
bežične video kamere su idealne za sigurnost vaše porodice

Osnovni delovi i princip rada Bežične video kamere

Bežične kamere se moraju priključiti na napajanje. Mali ispravljač možete dobiti u paketu kada kupujete bežićnu kameru. Postoji mogućnost korištenja  Ethernet mreže (PoE) za napajanje, ukoliko je to praktičnije rešenje u datoj situaciji. 

Kod bežićnih kamera WiFi antena se koristi kao komunikacija, dok sa prednje strane imaju IR reflektor dometa do 30 metara koji obezbeđuje kvalitetno snimanje u mraku.

Bežićne kamere koje koristite za unutrašnju upotrebu sastoje se od dualne antene uređaja, USB priključka za napajanje, priključka za Ethernet, slota za memorijsku karticu i dugmeta za brisanje memorije.

Ove kamere su direktno povezane na internet i sadržaj se direktno šalje na servere koje ste vi zakupili i koje vi koristite tako da se ne morate brinuti o nedostatku prostora na vašoj bežičnoj kameri.

Neovisno od toga stručnjaci savjetuju da obavezno koristite memorijsku karticu, jer može doći do prekida Wifi mreže pa tako i snimka, možda baš u trenutku kada je najpotrebnije.

Kupovina bežične kamere

Najbolji način za kupovinu  bežične kamere je putem interneta, jer tako imate najbolji izbor i ujedno povoljnije cene, a sve na miru možete pregledati i odlučiti se.

Ukoliko imate potrebu za bežičnim video nadzorom, gde uz pristupačnu cenu tražite i kvalitet, pogledajte šta nudi online shop eurovik.rs.  U njihovom shopu možete pronaći i novu generaciju bežičnih kamera koje osim veće rezolucije i bolje slike nude i poboljšani WIFI modul dometa i do 50 metara.

najcesce blogerske greske
bežične video kamere odbijaju više od pola provalnika

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

We are sorry that this post was not useful for you!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Group spot_img

Drugi upravo čitaju

Kako zaraditi na instagramu

Kako zaraditi na instagramu pitaju se gotovi svi koji...

Kako koristiti Pinterest za blog?

Ne znate kako koristiti pinterest za blog? Ovaj članak...

Zašto su bebi hladne ruke

Zašto su bebi hladne ruke? Obukli ste svoju bebu...

Legalni načini za online zaradu od kuće

Postoje mnogi načini za online zaradu od kuće ali...