Električni radijatori Glamox za uštedu prilikom grijanja

Električni radijatori za mnoge su dostojna alternativa klasičnom sistemu grijanja.

Pogotovo u slučajevima kada postoji potreba za povremenim zagrijavanjem zraka u raznim sobama, na primjer na vikendici vikendom ili u gradskom stanu u hladnom vremenskom periodu, kada grijalica nije dovoljna.

Kada uđu u trgovinu, mnoge potrošače zbunjuje ogroman broj i raznolikost grijača i postavlja se pitanje: što je bolje – električni radijator ili grijalica?

S tehničke tačke gledišta, svi ovi grijači rade na istom principu: zagrijavaju zrak pomoću konvekcijske cirkulacije zraka, to jest dižući topli mlaz zraka u zamjenu za hladni zrak prema grijaču.

Električni radijatori Glamox su odlični ukoliko imate dilemu oko kratkoročnog ili dugoročno pitanja grijanja.

Postavljanje radijatora

Prikladno mjesto gdje se postavljaju električni radijatori Glamox ovisi o strujanju zraka u sobi. Optimalno mjesto za električni radijator je ispod prozora gdje su, u pravilu, instalirani stacionarni radijatori. Ako je mjesto zauzeto, uređaj se može pričvrstiti na bilo koji zid, poštujući osnovna pravila:

 • udaljenost od prozorske klupice od najmanje 12 cm;
 • visina od poda 10 cm;
 • udaljenost od zida (ili namještaja) do uređaja je od 5 cm.

Kao što je već spomenuto, podni modeli mogu se postaviti bilo gdje, povlačeći se 5 cm od zidova, namještaja i drugih površina koje mogu ometati kretanje zraka. Kupovina pogrešnog električnog grijača će te koštati hladnoće, stresa i pitanja gdje sam potrošio/-la novac!?

Električni radijatori Glamox su jedni od kvalitetniji

Električni radijatori Glamox je savremeni uređaj i načelo njegovog rada je moderna verzija reflektora, koji se ranije, prije 30-40 godina, koristio za grijanje zraka u seoskoj kući ili u stanu. Moderni električni radijatori vrlo su popularni među potrošačima. Prilično su jeftini i učinkoviti uređaji koji u kratkom vremenu mogu zagrijati zrak u sobi, a time osigurati ugodnu mikroklimu za ljude.

električni radijatori
vigo električne grijalice

Prednosti koje imaju električni radijatori Glamox su brojne, navest ću samo neke od njih;

 • Sposobnost kombiniranja uređaja sa sustavom grijanja
 • Sigurnost uporabe
 • Brzo zagrijavanje zraka
 • Tihi rad
 • Prisutnost ugrađenih termostata, zahvaljujući kojima možeš postaviti željenu temperaturu u sobi
 • Male dimenzije
 • Izvorni dizajn
 • Razne mogućnosti instalacije
 • Dobra otpornost na vatru
 • Zaštita od prevrtanja
 • Izdržljivost
 • Dizajniran za rad godinama; da navele sam samo neke od njih
zasto su bebi hladne ruke
električni radijatori glamox za uštedu prilikom grijanja

Korisni savjeti

Pri odabiru uređaja obratite pažnju na proizvode poznatih proizvođača. Preferiraj model s elektroničkim termostatom koji može kontrolirati promjene temperature s točnošću od 1 stepen. Zanimaj se za temperaturu grijanja kućišta, na primjer, za rad u dječjoj sobi, kućište bi se trebalo zagrijati do 55 stepeni.

U modernom svijetu, u kojem žive i  naši domovi, uređaji i elektronika sve više povezuju, kako bi nam olakšali pristup svemu, gdje god da se nalazimo, tako i naši sistemi za grijanje ide ruku pod ruku sa modernizacijom.

Pametni električni radijatori predstavljaju vrhunac inteligentnog, jednostavnog za korištenje grijanja – nudeći WiFi, Bluetooth ili glasovno aktivaciju koja se integrira u svakodnevnicu i postaje dio tvog doma. Dani ručnog grijanja „broje jako sitno“, i budućnost se oslanja na međusobno povezane sisteme kojima možeš upravljati po volji. Asortiman nove tehnike je veoma napredovao, pa između ostalog postoje i električni radijatori sa wifi vezom.

Kada mi neko pomeni radijatore sa wifijem, uvijek se sjetim anekdote kada smo išli na put, da li sam isključila grijanje, a pri tome tu sigurno neću biti dobrih pet dana. Koliko sam željela da imam wifi radijatore, kao moj kolega. Uglavnom, svakako odlična investija u koju vrijedi uložiti.

Budući da su svi električni radijatori 100% učinkoviti u trenutku upotrebe, oni su još isplativiji i ekološki prihvatljiviji u kombinaciji s „zelenom tarifom“ ili kućnom energijom. S povećanom količinom energije koja se generiše iz obnovljivih izvora, to znači da je električno grijanje jedini sistem koji je u budućnosti ekološki osvješten.

Ako želite da podijelite svoje iskustvo sa ovim sistemom grijanja, javite nam se. Vrlo rado objavljujemo vaše priče.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

We are sorry that this post was not useful for you!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Group spot_img

Drugi upravo čitaju

Kako zaraditi na instagramu

Kako zaraditi na instagramu pitaju se gotovi svi koji...

Kako koristiti Pinterest za blog?

Ne znate kako koristiti pinterest za blog? Ovaj članak...

Zašto su bebi hladne ruke

Zašto su bebi hladne ruke? Obukli ste svoju bebu...

Legalni načini za online zaradu od kuće

Postoje mnogi načini za online zaradu od kuće ali...