Kako uplatiti novce na bankomatu VODIČ KORAK PO KORAK

Kako uplatiti novce na bankomatu bez naknade uz kratki vodič korak po korak ?

S naših računa u bankama često uzimamo novce, no postoje i one situacije kada želimo neku gotovinu natrag staviti na račun. Većina banaka u Hrvatskoj ima način da fizičke novce prebacite na račun, a to se može napraviti putem uplatnih bankomata.

Novce koje držimo na računu kreditne kartice, a ne u novčaniku lakše se daju kontrolirati stoga svatko od nas prije ili kasnije odluči par novčanica prebaciti na račun.

kako uplatiti novce na bankomatu
kako uplatiti novce na bankomatu

Postoje limiti koliko se može staviti na račun dnevno, a limit se isto tako razlikuje ako uplaćujete na račun fizičke osobe ili pravne. Koliko su ti limiti i kako uplatiti novce na bankomatu ovisi o tome u kojoj ste banci. Takođe, informišite se i kako da uplatite novce fizičkom licu.

Ono što je zajedničko svim bankama jest da imaju uplatne bankomate na kojima se to radi. Postoje i dnevno – noćni trezori, koji obavljaju istu funkciju, no uz neku minimalnu naknadu (obično se radi o 0.15%, doista beznačajno, no svejedno zašto biste plaćali naknadu za ovu funkciju? ). Kako uplatiti novce na bankomatu? Objasnimo pobliže!

Kako uplatiti novce na bankomatu? Vodič korak po korak

Kada želite uplatiti novce na bankomatu, potrebno je znati neke osnovne informacije. Prvo: neke banke dozvoljavaju samo uplaćivanje novčanica, a ne kovanica (pitajte u svojoj banci kako uplatiti kovanice na račun). Postoje dnevni limiti na uplate, no oni su uglavnom vrlo visoki i trebali biste doći s dva kovčega novčanica da ih premašite.

Oni opet ovise od banke do banke pa nećemo nabrajati konkretne brojke. Treće, ako uplaćujete na račun fizičke osobe, naknada nema gotovo nigdje, no ako uplaćujete na račun nekog posla, firme ili obrta, naknada uglavnom postoji (ponovo je minimalna, ali i dalje postoji).

kako uplatiti novce na bankomatu vodič korak po korak

Kako uplatiti novce na bankomatu? U uplatnom bankomatu stisnete funkciju uplate sredstava na račun, a zatim ubacujete u poseban pretinac bankomata novčanice. Potrudite se da su novčanice što ravnije i upeglanije.

Ubacujete jednu po jednu novčanicu i zatim potvrdite. Ukoliko nikada niste vidjeli kako uplatiti novce na bankomatu, radnja je zaista vrlo jednostavna i intuitivna, a ne morate se bojati da ćete napraviti nešto krivo.

Zašto postoje limiti i pravila na bankomatu

Ukoliko se pitate kako uplatiti novce na bankomatu i zašto bi postojao ikakav limit na to koliko Vi možete uplatiti novčanica na svoj vlastiti račun, odgovor je vrlo jednostavan.

Postoje mnogi pojedinci na svijetu koji zarađuju novac na crno i u takvim transakcijama država ne ubire svoj porezni dio stoga postoje zakonske regulative koje bankama naređuju da stave dnevne limite na uplate na bankomate.

Ukoliko mjesec dana zaredom uplaćujete po 100 000 kn na svoj račun, to bi moglo lako doći do porezne uprave koja onda istražuje odakle Vama toliko novaca koje Vam ne sjedaju kao plaća ili kao neko legalno sredstvo uplate.

kako uplatiti novce na bankomatu vodič korak po korak
jednostavna radnja bez puno problema

Osim toga, ne postoji drugi razlog zašto postoje limiti na uplate. Kako uplatiti novce na bankomatu je jednostavna radnja koju ćete obaviti bez puno problema. Ukoliko to još niste probali, pogledajte gdje se nalaze uplatni bankomati Vaše banke i testirajte.

Vidjet ćete kako se radi o vrlo jednostavnoj radnji za koju Vam ne treba puno pomoći. Uplatite svoj novac na svoj račun bez ikakvih komplikacija i čuvajte ga sigurnije na svom računu nego u svome novčaniku.

Pročitajte i ovo: 

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

We are sorry that this post was not useful for you!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Drugi upravo čitaju

Katolički Kalendar Imendan Danas

Katolički kalendar imena otkriva kome je imendan danas. Katolički...

Kako koristiti Pinterest za blog?

Mnogi ljudi misle da je Pinterest samo za žene...

Najcesce Blogerske Greske

Greške na blogu ponekad su vrlo glupe, a ponekad...

Najbolji mobiteli do 2000 kuna

Tražite dobar i kvalitetan pametni uređaj, a da nije...

Kako Zaraditi Na Instagramu

Kako zaraditi na instagramu pitaju se gotovi svi koji...

Najbolji mobiteli do 1500 kuna

Najbolji mobiteli do 1500 kuna. Koji mobitel kupiti i...

Najbolji sajtovi za online zaradu u 2022.godini

Trend zarađivanja novca putem interneta trenutno cvjeta zbog  Covid-19....

Možda vas zanima