back to top

Online vesti – savremene aplikacije za moderne telefone

Online vesti su nam pomogle da pronalazak vesti nikada nije bio lakši i praktičniji, nego što je to danas.

Za svega nekoliko sekundi, mogu se pronaći najnovije vesti koje su se dogodile u čak i miljama udaljenim mestima.

„Pametni“ telefoni predstavljaju unapređene inovacije, čija tehnološka generacija podrazumeva veliki broj izuma i korisnih elemenata, zahvaljujući čijoj primeni se nižu popularne mogućnosti.

Današnji telefoni podrazumevaju kompletnu zamenu za računare i druge uređaje za slične namene.

Postali su prenosivi računari, telefoni i „informatori“ u jednom uređaju, koji može imati čak i minimalistički dizajn.

Današnje online vesti se čitaju na mobilnim telefonima pre nego na računarima, posebno zbog inovativnih aplikacija koje obezbeđuje preglednost, brzo i lako pristupanje i pronalazak svih vesti.

online vesti
online vesti – savremene aplikacije za moderne telefone

Online vesti na telefonu čitaju se putem aplikacija

Bilo da je u pitanju aplikacija za društvene mreže – Facebook, Instagram ili mnoge druge, kao i za pristupanje sadržajnim medijskim portalima, inovativne mogućnosti upotrebe interneta dopadaju se svima.

Naime, putem „Google Play“ i „Google Store“, mogu se potpuno besplatno instalirati portali medijskih kuća, u vidu aplikacija kojima se pristupa na jedan dodir ekrana „smart“ mobilnog telefona.

Pored toga, čak i preko linkova koji se postave na društvene mreže, sa ili bez opisa i fotografije za najnovije vesti, može se pristupiti sadržaju koji je prvobitno kreiran za potrebe portala.

Na taj način, dobija se izgled ekrana za svaku vest koji je potpuno prilagođen optimalnim uslovima čitanja, sa ili bez rotacije, a moguće je i pregledanje ilustracija i video zapisa.

online vesti
online vesti – savremene aplikacije za moderne telefone

Sve to, učinilo je da online vesti budu svima daleko svega jedan „klik“ ili pritisak na taster mobilnog telefona.

Ono što je neophodno za svaki uređaj, pa i za telefon, jeste dostupna internet mreža putem rutera ili slobodna „wifi“ opcija.

U restoranima, drugim lokalima i na brojnim javnim mestima, sve je češće dostupna otvorena mreža interneta kojoj se putem „wifi-ja“ može brzo i lako pristupiti.

Mobilni telefoni se koriste frekventno za informisanje putem online vesti

Velika prednost koju imaju vesti online formata, kojima se pristupa sa „smartfona“, jeste to što omogućavaju pronalazak gde god se korisnik interneta nalazio.

Bilo da je u pitanju vožnja u gradskom prevozu, odmaranje kod kuće, druženje sa prijateljima ili radno mesto, prema potrebi se za svega nekoliko sekundi mogu pronaći najnovije vesti, kao i sve zanimljivosti iz zemlje i sveta, inovacije, odluke i mnogo toga drugog.

Posetioci i čitaoci mogu putem telefona ostaviti svoje komentare i pitanja, na identičan način na koji bi to otkucali putem tastature laptop ili desktop računara.

online vesti
online vesti – savremene aplikacije za moderne telefone

Gde god se nalazili, makar i izvan granica svoje zemlje, „notifikacije“, odnosno obaveštenja o događajima i tokovima mogu biti poslate na mobilni telefon.

To ne može da obezbedi televizijski program, štampa niti radio stanice. Internet je učinio da online vesti budu vrlo ekonomičan i jednostavan način pronalaska svih vesti, bilo kada da to zatreba.

Savremene aplikacije za mobilne telefone koje se brzo i lako instaliraju, obezbeđuju jednostavan pristup i pretragu svih dostupnih i postavljenih vesti, bez obzira na godinu, mesec, dan i karakter.

Medijske kuće su uvidele veliki značaj dostupnosti online vesti i prilagodljivosti za moderne mobilne telefone, pa su u potpunosti prilagodile način pretrage, izgled i praćenje sadržaja specijalno za ove uređaje.

PROČITAJTE I OVO

Legalni načini za online zaradu

Supported by TNT Groupspot_img

Drugi upravo čitaju

20 načina kako zaraditi novac online!

Kako zaraditi novac online uz što malo ulaganja otkrivamo...

Kako pravilno uraditi SEO za blog

Za dobar i uspešan blog potreban je, pre svega,...

Globalhost d.o.o. širi svoje poslovanje preuzimanjem servisa Genesis

U najnovijem razvoju događaja na tržištu web hostinga i...

Kako Dovesti Posjete Na Blog

Kako dovesti posjete na blog je često pitanje i...