Najbolji VPN servisi

Najbolji VPN servisi – Je li vam se ikada desilo da ste pokušali pristupiti nekoj web stranici samo da bi dobili obavijest da ta stranica nije dostupna u vašoj zemlji?

Ili ste se zapitali da li neko prati vašu internet aktivnost i vidi sve vaše podatke? Na oba pitanja rješenje može biti virtualna privatna mreža, odnosno VPN.

To je računalna mreža koja spaja daleke mreže koristeći internet i na taj način štiti vašu online privatnost te skriva vašu lokaciju i promet. On ukratko djeluje na način da produžava privatnu mrežu preko javne mreže, i s time omogućuje korisnicima primanje i slanje podataka, kao da su njihova računala spojena na istu lokalnu mrežu, iako oni fizički nisu na istoj mreži.

Drugim riječima VPN nam omogućuje spajanje dvije lokacije na siguran način, između kojih stvara takozvani tunel kroz koji prolazi promet korisnika te mu daje dojam koda se stvarno nalazi na toj drugoj lokaciji na kojoj je spojen.

najbolji vpn servisi u 2022
najbolji vpn

Koji su benefiti VPN-a

VPN vam pruža razne benefite poput sigurnosnog surfanja internetom na javnim Wi-Fi mrežama. Kada ste spojeni na javni Wi-Fi i surfate internetom, sav vaš promet je nekriptiran i neko ga može presresti i iskoristiti. Ujedno i virus s drugog računala koji je spojen na isti ruter može pronaći put do vašeg računala.

Korištenjem VPN-a otklanjate te probleme jer vam je internet promet kriptiran, te da ga neko i presretne, s njim ne može učiniti ništa. Drugi glavni benefit koji pruža je zaobilazak restrikcija vezanih za lokaciju. Za Hrvatsku određeni servisi nisu dostupni jer nemaju pravnu osnovu za poslovanje pa nas filtriraju po IP adresi.

Taj se problem zaobilazi tako da se direktno spaja na IP adresu države gdje je taj servis dozvoljen. Postoji još razni drugi benefiti poput zaobilaženja cenzure koju nameće vlada, jeftinija kupnja internetom, automatsko kriptiranje, veća brzina online igri, sigurno i privatno korištenje video poziva i još mnogo drugih.

Koji su najbolji VPN servisi?

U današnje vrijeme postoji puno VPN servisa i vjerujemo da nije lako odabrati koji je ispravan za vas. Pa ćemo vam pomoći suziti izbor na 3 za koje se smatra da su najbolji u 2022. godini.

Najbolji VPN servisi u 2022:

NordVPN – za njegov pristup nije potrebna prijava, a djeluje jako velikom brzinom i uz maksimalnu sigurnost. Dapače, smatra ga se stručnjakom za privatnost i sigurnost, a glavni cilj mu je zaobići cenzuru, kontrolu sadržaja i nadzor vlade.

ExpressVPN je jedan od najpoznatijih servisa za privatni internet na tržištu.Nudi mnoge prednosti poput kompatibilnosti s nekoliko lokalnih verzija Netflix-a, velike brzine i širok spektar zemalja za povezivanje. Ujedno je i dostupan na svim platformama čak i za Android i iOS.

Surfshark je jeftin VPN koji nudi atraktivne premium karakteristike. Poput servera velike brzine, neograničenim istovremenim vezama, i mogućnosti pristupa prijenosa ili preuzimanja bilo čega na internetu. Osim nabrojanih karakteristika ujedno se smatra i jako jednostavn9m za korištenje.

Pratite naš blog za vjesti iz različitih sfera:

Tagovi:

Drugi upravo čitaju

Najcesce Blogerske Greske

Greške na blogu ponekad su vrlo glupe, a ponekad...

Kako koristiti Pinterest za blog?

Mnogi ljudi misle da je Pinterest samo za žene...

Najbolji mobiteli do 2000 kuna

Tražite dobar i kvalitetan pametni uređaj, a da nije...

Najbolji laptopi do 4000 kn

Lista najbolji laptopi do 4000 kn koji moramo priznati...

Kako pravilno uraditi SEO za blog

Za dobar i uspešan blog potreban je, pre svega,...

Kako Raditi Bloging Bez Stresa

Kako raditi bloging bez stresa je jedno od čestih...

Najbolji mobiteli do 3000 kuna

Život bez mobilnog uređaja danas je nezamisliv. Teško da...

Možda vas zanima