back to top

Google Chrome SEO proširenja – 11 najboljih dodataka

Koristite li proširenja za Google Chrome za SEO optimizaciju i koliko često?

Ako ste korisnik ovih ekstenzija, vjerojatno znate da kada jednom uđete u taj svijet – nema povratka.

Zašto?

Razlog tome je što korištenje Google Chrome SEO proširenja uvelike pojednostavljuje i ubrzava rad i sam proces. 

Jedina “prepreka, problem ili mana” u kvalitetnom radu početnika, može biti, ništa više od broja ponuđenih ili dostupnih ekstenzija.

Postavlja se pitanje: kako odabrati onaj pravi za svoj posao?

Na ovo pitanje odgovara tekst koji slijedi, a ukratko ilustrira i predstavlja 11 iznimno korisnih i važnih proširenja za Google Chrome.

Kao produžetak ovog kratkog uvoda možemo dodati da su navedena proširenja za Google Chrome za SEO u potpunosti besplatno!!

Google Chrome SEO proširenja – SimilarWeb

SimilarWeb proširenje jamči i pruža svojim korisnicima uvid u detaljnu analizu prometa i statistiku angažmana za bilo koju od web stranica.

Ako vas zanima koliko je vaša stranica popularna, kakva je posjećenost ili trebate informacije o posjetiteljima, oglasima na stranici ili linkovima “od i do” stranice, onda je ovo pravo proširenje za vas.

Sve što trebate učiniti je kliknuti na ikonu proširenja i nakon nekoliko sekundi željeni rezultati će se pojaviti na vašem računalu.

SEO proširenje – Provjerite moje veze

Početnici ili ne, vjerojatno ste upoznati s činjenicom da Google kažnjava stranice s neispravnim poveznicama. Točnije, neispravne stranice spuštaju na niži rang u rezultatima pretraživanja, a na taj način, ujedno, dovodi do smanjenja ukupnog prometa stranica.

Nikako ne želimo da ovo bude vaš slučaj. Zato vam savjetujemo da ga isprobate besplatno Provjerite Moje veze proširenje. Ovo proširenje je u biti skener koji ispituje vašu web stranicu i odmah otkriva nevažeće veze.

Jednostavan za korištenje i jednostavan vizualni prikaz ovog proširenja upravo je ono što ga čini idealnim izborom. Važeće veze su označene zelenom bojom, dok su nevažeće veze crvenom bojom.

SEO proširenje – Provjera ranga ključnih riječi

Fatrank je potpuno besplatan alat koji pruža uvid u to kako je vaša stranica rangirana prema određenim ključnim riječima u različitim zemljama-

Jednostavan za korištenje – sve što trebate učiniti je kliknuti na svoju stranicu Fatrank ikona, odaberite ključnu riječ ili frazu i rezultati pozicioniranja vaše web stranice na Googleu sada su vam dostupni!

Pretraživanje se vrši za prvih 100 pozicija, a ako vaša ključna riječ nije među prvih 100, jednostavno će pisati “Nije pronađeno”.

SEO proširenje – Put za preusmjeravanje

Ono što trebate učiniti u slučaju da želite redizajnirati svoju stranicu, promijeniti URL postojećih stranica, urediti postove ili čak popraviti trenutnu strukturu URL-a, je proces preusmjeravanja sa starog na novi URL.

Put preusmjeravanja je proširenje koje će vam brzo i jednostavno pokazati postoji li potreba (ili ne) za preusmjeravanjem na vašoj web stranici. Ovo proširenje također otkriva i ukazuje na sve vrste pogrešaka, uključujući 500 i 301 HTTP statusne kodove, što je naznačeno Javascript i Meta preusmjeravanjem.

google chrome seo proširenja

SEO proširenje – SEOquake

SEOquake je bez sumnje vrlo popularna SEO ekstenzija. Osim što je vrlo jednostavna za korištenje, ova ekstenzija je od velike važnosti za sve korisnike, bez obzira na njihovo iskustvo u području optimizacije web stranica.

Pomoću ovog alata možete brzo i jednostavno saznati Alexa Rank, Google indeks, broj ili vrstu povratnih veza za bilo koje od web-mjesta.

Također možete dijagnosticirati web stranicu kako biste dobili detaljan uvid u nju, možete vidjeti dostupne načine na koje se stranica može poboljšati ili poboljšati te izračunati broj i količinu ključnih riječi unutar teksta.

google chrome seo proširenja

SEO proširenje – PageSpeed ​​Insights

Mrzite li kada se web stranice sporo učitavaju? Da, i mi također!

Danas se više od 70% pretraživanja obavlja putem mobilnih uređaja, a brzina web stranice nikad nije bila važnija. Ne samo da sporo učitavanje stranice nervira korisnika, već može imati i vrlo loš učinak na stopu konverzije vaše stranice, što nikako ne želite.

Upravo zato PageSpeedInsights proširenje – “mora imati”.

Točnije, ovo proširenje će vam dati točan uvid u ono što trebate učiniti i kako biste izbjegli problem sporog učitavanja na vašoj web stranici.

U slučaju da proširenje pokazuje nizak rezultat (ocjenu), možete kliknuti na “trebaju više” i dobiti detaljno izvješće o pogrešci.

SEO proširenje – Svjetionik

Uz pomoć i korištenje Svjetionik proširenja dobivate točno izvješće o izvedbi ili vidljivosti stranice na raznim tražilicama, kao i samu SEO optimizaciju. Rezultati su prikazani grafički, a rezultati su prikazani u rasponu od 0-100.

Dobiveni rezultati su iznimno točni za svaku od kategorija te ih možete vidjeti uz detaljan opis za svaku od navedenih kategorija. Naravno, uz ove rezultate su i uočeni problemi, kao i preporuke za poboljšanje i poboljšanje performansi.

Ova izvješća će postati idealan vodič kako klijentu najlakše prezentirati svoju SEO strategiju, kao i plan za buduće rješavanje uočenih nedostataka.

google chrome seo proširenja

SEO Extension – Meta Seo Inspector

Znate li što je meta oznaka i čemu služi?

Ukratko, meta oznaka je HTML kod koji pruža i nudi određene informacije o web stranici.

Tko je stvorio web stranicu, koliko često se stranica ažurira ili koje su ključne riječi sadržane na stranici koje su najrelevantnije za tu stranicu? Konkretno, meta oznake su vrlo važne i mnogi pretraživači koriste meta oznake kako bi razumjeli stranicu na najidealniji način.

Najvažnije meta oznake su: naslov, ključne riječi i opis.

Ako želite vidjeti jesu li sve meta oznake postavljene na pravi način, možete koristiti proširenje za Google Chrome Meta Seo Insector. Odlično i besplatno SEO proširenje koje će vam zasigurno olakšati posao.

SEO proširenje – NoFollow

NoFollow veze su, kao što im ime govori, veze koje sadrže rel = “nofollow”, rel = “sponzorirano” i rel = “ugc” HTML tag.

Točnije, Google je nedavno počeo cijeniti ove veze u procesu rangiranja stranica. Većina stručnjaka za SEO samo koristi ove veze kako bi izbjegli praćenje nepouzdanog sadržaja.

Dakle, kako ne biste morali ručno tražiti koji od znakova su nofollow, savjetujemo vam da koristite ekstenziju NoFollow učinite to na vrlo brz i jednostavan način.

Sve što trebate učiniti je kliknuti na ikonu proširenja, a zatim kliknuti Omogući u opcijama. To je sve! Sve nofollow veze bit će označene crvenom isprekidanom linijom.

google chrome seo proširenja - 11 najboljih dodataka

SEO proširenje – TagAssistant

TagAssistant omogućuje vam provjeru statusa raznih Google oznaka za bilo koje od web-mjesta.

Također možete koristiti ovo proširenje da vidite jesu li vaše HTML oznake ispravno postavljene u kodove.

To se postiže snimanjem sesija i analizom oznaka za praćenje. Krajnji rezultat provjere pokazuje jesu li sesije ispravne ili imaju pogrešku. Proširenje prikazuje oznake koje su prisutne na stranici, ali i sugerira moguća poboljšanja.

SEO proširenje – SEO Peek

Ako postoji potreba provjeriti SEO čimbenike na stranici na web stranici, SEO Peek proširenje je najbolje rješenje.

Ovo proširenje provjerava DOM (Document Object Model) stranice, tako da ne morate brinuti o HTML izvorima.

SEO Peek automatski prikazuje informacije o naslovu stranice, metaoznake, oznake veza i mnoge druge informacije.

ZAKLJUČAK I INFOGRAFIKA

Ovaj kratak, ali detaljan tekst o nekim od najvažnijih SEO ekstenzija je upravo ono što danas treba svakoj osobi koja se bavi digitalnim marketingom.

Bez problema možemo zaključiti da su navedene Google Chrome ekstenzije za SEO optimizaciju idealno rješenje i alat u svakodnevnom radu, jer bilo da ste početnik ili profesionalac, zašto ne biste dodatno olakšali ili ubrzali proces?


Moja Digitalna Akademija

Preporuka:

Supported by TNT Groupspot_img

Drugi upravo čitaju

Zašto su bebi hladne ruke

Zašto su bebi hladne ruke? Obukli ste svoju bebu...

Najbolji mobiteli do 1500 kuna

Najbolji mobiteli do 1500 kuna. Koji mobitel kupiti i...

Najbolji laptopi do 4000 kn (500 Eura)

Lista najbolji laptopi do 4000 kn koji moramo priznati...

Legalni načini za online zaradu od kuće

Postoje mnogi načini za online zaradu od kuće ali...