back to top

Učenje grafičkog dizajna (7 NAJBOLJIH WEB STRANICA I BLOGOVA)

Najbolje web stranice i blogovi za učenje grafičkog dizajna

Ako ste zainteresirani za učenje grafičkog dizajna na najboljim dostupnim web stranicama i blogovima, a želite učiti besplatno – ovaj tekst je kao napisan za vas.

A ako se već bavite grafičkim dizajnom i željeli biste unaprijediti postojeće znanje uz pomoć super korisnih savjeta provjerenih stručnjaka – i ovaj je tekst pisan za vas!

Kada je naše poslovanje usko povezano s informacijskom tehnologijom ili je njezin sastavni dio, vrlo je važno stalno se usavršavati u području kojim se bavimo (i ne samo njime), ali i pratiti novosti i savjete industrije kako bismo ostali konkurentne i pružaju najbolju moguću uslugu.

Područja grafičkog i web dizajna nisu iznimka od ovog pravila, pogotovo jer je brend, odnosno vizualni dojam, jedna od prvih stvari s kojima se korisnici danas susreću kada dođu u kontakt s IT tvrtkama, no to sve više vrijedi i za te organizacije koji ne spadaju u ovu branšu, a mi bismo se trebali potruditi ostaviti pozitivan dojam na naše poslovanje.

Srećom, danas je vrlo jednostavno pratiti najnovije trendove i događanja, a sve što trebate znati je gdje potražiti savjete, inspiraciju i najnovije vijesti, a ovdje ćemo vam pomoći.

Prema već dobro poznatoj praksi, u nastavku donosimo popis od sedam web stranica i blogova koje svakodnevno koristimo kako bismo unaprijedili svoja znanja i vještine te bili u tijeku s najnovijim zbivanjima u svijetu dizajna.

Pa, idemo.

Učenje grafičkog dizajna – Creative Bloq

Bez namjere favorizirati bilo koga s popisa, jer svaka od ovih stranica donosi kvalitetan i pouzdan sadržaj, nasumično ćemo krenuti sa stranice Creative Bloq koji je vrlo raznolik kada su u pitanju teme i područja dizajna koje pokriva.

Osmišljen je za pružanje svakodnevnih savjeta i inspirativnih materijala za digitalne i tradicionalne umjetnike, grafičke i web dizajnere, kao i one koji se bave 3D modeliranjem i specijalnim efektima, iako će mnogi drugi sigurno pronaći mnoštvo korisnih informacija.

To se nudi kroz niz savjeta i preporuka, kratke, ali informativne lekcije koje opisuju određene procese korak po korak, te kroz niz industrijskih primjera koji mogu poslužiti kao inspiracija dizajnerima.

Isto, Creative Bloq svim posjetiteljima nudi mogućnost pretplate na specijalizirane časopise koji pokrivaju ova područja, kao i mogućnost kupnje određenih Adobe– ovih paketa po sniženim cijenama.

Sav ovaj materijal namijenjen je javnosti Creative Bloq-i ponuditi uvid u najnovije svjetske trendove u dizajnu kako bi svi koji to žele mogli unaprijediti svoj kreativni rad.

Učenje grafičkog dizajna – Dizajnerfix

Svi koji posjećuju Dizajnerfix naići će na ogromnu bazu podataka sadržaja koji ova stranica nudi, u rasponu od besplatnih paketa koji uključuju dodatke za Photoshop ili Illustrator, alate, unaprijed definirane predloške, pa čak i teme za WordPress.

Također, putem ove stranice posjetitelji imaju pristup raznim besplatnim resursima i popustima na razne profesionalne alate i opremu, kao i tečajeve i tutorijale.

Naravno, naglasak je na sadržaju koji će svim dizajnerima omogućiti da se usavršavaju i steknu uvid u sve novitete kada je dizajn u pitanju, a sve kroz članke i tutorijale koji nude sve od inspiracije do vrlo korisnih i, što je najvažnije, primjenjivih savjeta.

Učenje grafičkog dizajna – Speckyboy

Kada je počeo raditi 2007. Speckyboy je zamišljena kao platforma koja će služiti dizajnerima diljem svijeta kao mjesto gdje mogu pronaći inspiraciju za svoj rad.

Međutim, tijekom godina, kako su se trendovi mijenjali i sve više alata postalo dostupno dizajnerima, tako se i mijenjalo Speckyboy je izrastao u specijalizirani časopis i jedan od portala koji nudi zaista širok raspon savjeta o aktualnim trendovima dizajna.

Između ostalog, na ovoj stranici pronaći ćete opsežne i informativne tutorijale i preporuke, neke od savjeta kako ubrzati i poboljšati svoj radni proces, zbirke resursa koji uključuju alate, predloške i inspirativni materijal prilagođen grafičkim i web dizajnerima, UI/UX dizajneri, animatori, ali i mnogi drugi.

Osim toga, zainteresiranima za marketing dostupna je ogromna baza kvalitetnog materijala, pa se osim klasičnih metoda i pristupa koje možemo koristiti u digitalnom marketingu, velika pozornost posvećuje i marketinškoj strani vizualnog izgleda na webu.

Učenje grafičkog dizajna – Blog Designhill

Vrlo zanimljiv blog koji također donosi niz savjeta i noviteta iz svijeta dizajna je također Designhill. Iako u većoj ili manjoj mjeri ima sve što gore navedeni primjeri, Designhill razlikuje se, međutim, u dvije osnovne značajke.

Prvi je uža specijalizacija kada je u pitanju sadržaj koji pruža.

Kao iu prethodnim primjerima, tj Blog Designhill donosi savjete, najbolje prakse i preporuke, ali sve je to grupirano oko pojedinačnih tema, pa ako vas zanima dizajn logotipa, brošura, majica, ambalaže ili nekog drugog užeg područja dizajna, Designhill je mjesto gdje ćete najbrže pronaći sve što vas zanima o ovim temama.

designhill blog za grafičke dizajnere

Još jedna stvar koja Designhill nešto drugačiji od ostalih stranica na popisu je poseban odjeljak posvećen poslovanju.

Dakle, planirate pokrenuti posao ili startupDesignhill ponovno je mjesto gdje ćete pronaći razne preporuke kako ove početne korake najlakše primijeniti na vlastitom primjeru.

Učenje grafičkog dizajna – Kreativni štreberi

Kreativni štreberi je još jedan blog na ovoj listi na kojem ćete pronaći sve što vam može koristiti u svakodnevnom radu.

Članci dostupni na blogu općenito pružaju konkretne preporuke o tome što slijediti i koje su trenutno preporučene prakse dizajna, kako poboljšati svoje alate i radni proces pomoću specijaliziranih dodataka.

kreativni nerds blog za učenje grafičkog dizajna

Dostupni su i besplatni materijali kao što su ikone, teksture ili kistovi Photoshop.

U rubrici vijesti, kao iu prethodnim slučajevima, možete se upoznati s novitetima i trendovima u grafičkom i web dizajnu.

Zahvaljujući svojoj jednostavnosti i dobroj organizaciji, ovaj je blog iznimno prikladan kao resurs koji će dizajnerima početnicima uvelike olakšati učenje i upoznavanje sa svijetom digitalne vizualne umjetnosti.

Učenje grafičkog dizajna – Jedan ekstrapiksel

Kao portal Speckyboy, Onextrapixel je specijalizirani online časopis za grafičke dizajnere i web programere.

Njegova osnovna misija je istraživanje, prikupljanje i dijeljenje korisnih informacija i preporuka, vijesti, tutorijala, alata i drugih resursa u području dizajna, razvoja te služiti kao mjesto gdje će dizajneri pronaći inspiraciju u svom radu.

oneextrapixel učenje grafičkog dizajna

Ako razvijate stranice na WordPress platforme, ovdje ćete, osim onih vezanih za dizajn, pronaći puno savjeta kako optimizirati svoju stranicu, te saznati koji su najbolji utikač-in koje možete koristiti.

Također Jedan ekstrapiksel nudi posebne ponude putem kojih možete dobiti određene teme za WordPressali i neki drugi pribor, po promotivnim i sniženim cijenama.

Učenje grafičkog dizajna – Samo kreativni blog

I ako Samo Kreativno nije web stranica ili blog u potpunosti posvećen temama dizajna, ova agencija za brendiranje ima puno za ponuditi dizajnerima.

Budući da netko tko govori o dizajnu govori iz svog osobnog primjera, odnosno koristeći iskustvo stečeno u radu s klijentima, ljudi koji stoje iza stranice Samo Kreativno na stvarnim projektima govore o tome koje su prakse najbolje.

samo kreativno učenje grafičkog dizajna

Veliku pozornost posvećuju temama koje uzimaju u obzir ono što je trenutno popularno kada je dizajn u pitanju, a s vremena na vrijeme daju savjete koji je hardver i softver najbolje koristiti za postizanje optimalnih rezultata.

Naravno, kao kreativna agencija koja djeluje u području marketinga, donose analize iz prve ruke koje govore o tome kako najbolje iskoristiti dizajn kako biste privukli više posla u svoje poslovanje.

Iako ne tvrdi da je potpun i opsežan popis dizajnerskih resursa, vjerujemo da će biti više nego optimalno unaprijediti radni i kreativni proces za sve vas u kreativnoj industriji, te otkriti neke nove izvore koje ćete koristiti u budućnosti.

Na kraju, pozivamo vas da proširite naš popis u komentarima ili podijelite svoja iskustva ako već koristite neki od navedenih resursa.


Moja Digitalna Akademija

Preporuka:

Supported by TNT Groupspot_img

Drugi upravo čitaju

Zašto su bebi hladne ruke

Zašto su bebi hladne ruke? Obukli ste svoju bebu...

Najbolji mobiteli do 1500 kuna

Najbolji mobiteli do 1500 kuna. Koji mobitel kupiti i...

Legalni načini za online zaradu od kuće

Postoje mnogi načini za online zaradu od kuće ali...

Kako se koristi Canva 

Kako se koristi Canva besplatan online alat za grafički...