Besplatni SEO tečajevi

Mnogo smo puta pisali o važnosti kontinuiranog učenja, što se posebno odnosi na područje digitalnog marketinga. Ovaj put tema teksta su besplatni SEO tečajevi koje možete pogoditi online.

Do sada smo vam predstavili besplatne online tečajeve digitalnog marketinga kao i tečajeve grafičkog dizajna. Puno smo razgovarali o online tečajevima općenito.

U slučaju da želite savladati SEO – zbog vas imamo dobre vijesti donosimo vam popis TOP 10 besplatnih online SEO tečajeva za koje ne sumnjamo da će vam se svidjeti!

Svi SEO tečajevi o kojima ćemo govoriti su 100% besplatni, neki na ograničeno vrijeme, a neki na neograničeno vrijeme. Pa, idemo.

Besplatni SEO tečajevi online

besplatni seo tečajevi

1) Besplatna SEO obuka: SEO za početnike (Yoast)

SEO tečaj online broj 1

Ovaj besplatni SEO tečaj za početnike bit će najprikladniji za sve vas koji nemate nikakva predznanja o SEO-u. Ako želite savladati kako sve komponente rade i pristaju, ovaj SEO tečaj je za vas. Počinje s objašnjenjem osnova SEO-a i objašnjenjem rada tražilica.

Tečaj je podijeljen u 3 dijela: Uvod u SEO, SEO sadržaja i Tehnički SEO.

Dobra stvar kod ovog tečaja SEO je što pokušavaju objasniti sve osnovne aspekte SEO-a koristeći jednostavan, svakodnevni govor.

2) Tečaj SEO obuke od Moz (Udemy)

Online SEO tečaj na Udema platformi

Ovo je jedan od najpopularnijih SEO tečajeva Idemo-u, do sada je imao preko 200 tisuća polaznika koji su pohađali tečaj. Ima i vrlo dobru ocjenu – 4,3 / 5.

Iako je tečaj jako dobar i pokriva sve dijelove SEO-a, problem je što nije ažuriran od dana objave. Kao rezultat toga, neki dijelovi su zastarjeli. Međutim, tehnologija brzo napreduje.

Tečaj je u video formatu, i traje 3 i pol sata, a ako želite naučiti osnove i naučiti što je SEO, dajte mu priliku. Jer predavač zna o čemu govori i pokušat će vam to prenijeti na zanimljiv način.

3) Besplatni mini-tečaj SEO (ClickMinded)

Besplatni SEO tečajevi – ClickMinded

Predavač na ovom kolegiju je Tommy Griffith. Iako vam njegovo ime trenutno ništa ne znači, bio je zadužen za SEO u tvrtkama poput PayPal i Airbnb, pa o tome govori kroz svoja predavanja. Osim pravih primjera, od njega ćete dobiti puno dobrih savjeta. Pritom ćete dobiti uvid u to kako velike tvrtke pristupaju digitalnom marketingu i SEO-u.

4) Tečaj SEO obuke: Izgradnja održivog prometa za rast poslovanja (HubSpot)

Napredni besplatni SEO tečajevi online na HubSpot platformi

HubSpot već smo spominjali u našim tekstovima i govorili o tome koliko tečajeva pružaju kroz svoju platformu. Lekcije ovog tečaja pokrivaju teme kao što su razvoj SEO strategije, skaliranje kampanje za izgradnju linkova, bloganje gostiju i slično.

Budući da ovaj SEO tečaj nije za početnike i sadrži neke naprednije stvari, bilo bi dobro znati nešto o SEO-u ako se odlučite za njega.

5) Na stranici i tehnički tečaj SEO (SEMRUSH)

Besplatni SEO tečajevi online na SEMRUSH platformi

SEO na stranici i tehnički SEO dva su procesa koja možete u potpunosti kontrolirati. Za razliku od SEO-a izvan stranice, koji je također povezan s metodama promocije, ova dva procesa možete poboljšati slijedeći nekoliko osnovnih SEO pravila.

Osim što je jednostavan i besplatan, uz ovaj tečaj možete naučiti i kako koristiti platformu SEMRUSH. Također, ako položite njihov ispit, dobivate diplomu.

besplatni seo tečajevi
besplatni seo tečajevi

6) Specijalizacija za optimizaciju za tražilice (SEO) (Coursera)

Besplatni SEO tečajevi online na platformi Coursera

ja Coursera već znamo web stranicu o kojoj smo govorili. Osim tečajeva koje smo ranije spomenuli, ova platforma, naravno, nudi i SEO tečajeve.

Ova SEO specijalizacija sadrži 6 pojedinačnih tečajeva, a vrijeme koje imate za savladavanje svih SEO tečajeva je 4 mjeseca.

Coirsera ima tečaj SEO koji je sveobuhvatan i pokriva sve, od osnova do naprednih strategija i tehnika. Možete ga upisati i pohađati besplatno, samo što nećete moći predavati radove i dobiti certifikat dok ne uplatite novac.

7) Besplatna SEO serija od 6 dijelova (MOZ)

Besplatni SEO tečaj online na MOZ platformi

Ovaj tečaj sličan je onom pod brojem 2) koji nudi Idemo. Sadrži 6 lekcija u trajanju od sat vremena i pokriva sljedeće teme: SEO strategija, pretraživanje po ključnim riječima, optimizacija na stranici, izgradnja linkova, tehničko SEO korisničko iskustvo na web stranici. Ako ćete pohađati ovaj tečaj ili barem dio njega, predlažemo da obratite pozornost na dio koji govori o zadovoljstvu tražitelja, jer je on vrlo važan za suvremeni digitalni marketing.

Od svih tečajeva o kojima pišemo u ovom tekstu, ovaj je najlakši za pristup. Ne zahtijeva nikakvu registraciju, samo kliknite na njega.

8) SEO obuka i tutorijali (LinkedIn učenje)

SEO tečaj online na LinkedIn platformi

Već smo spomenuli LinkedIn Learning (bivši Lynda). Na ovoj platformi najvažniji su tečajevi koji govore o osnovama SEO-a.

Ovaj tečaj SEO je dobar pogotovo ako želite saznati kako su marketing sadržaja i SEO povezani i kako mogu raditi zajedno. Međutim, ove tečajeve možete besplatno koristiti samo 1 mjesec. Ako želite nastaviti, morat ćete platiti.

9) SEO danas: strategije za stjecanje povjerenja, visok rang i isticanje (SkillShare)

Besplatni SEO tečajevi i SEO tečajevi plaćeni na platformi SkillShare

SkillShare jedna je od platformi koju smo spomenuli u tekstu o tečajevima grafičkog dizajna. Ova platforma ne zaostaje kada su SEO tečajevi u pitanju.

Na ovoj platformi neki od tečajeva dostupni su besplatno, dok postoje napredniji koji zahtijevaju plaćanje mjesečne članarine. Međutim, čak i ako odlučite platiti – prvi mjesec dobivate besplatno.

Jedan od najpopularnijih tečajeva je onaj koji predaje Rand Fishkin (jedan od osnivača MOZ-a, što smo već spomenuli u tekstu). Sadrži 11 lekcija i besplatan je.

Također preporučujemo da pohađate ove tečajeve kada već imate određeno znanje i iskustvo u SEO-u.

besplatni seo tečajevi
besplatni seo tečajevi

10) Tečaj SEO Toolkit-a (SEMRUSH)

Još jedan besplatni SEO tečaj na SEMRUSH platformi

Ovaj tečaj sadrži tri modula: Learn, Build i Measure, i još je jedan od tečajeva koje nudi platforma SEMRUSH.

I kao što smo spomenuli u tečaju 5), ovdje je dobra stvar što osim učenja SEO-a, naučite i kako se koristiti SEMRUSH alat. Danas je nemoguće raditi bez alata, jer je tehnologija sve naprednija, a SEMRUSH je jedan od boljih alata u ponudi pa neće biti na odmet znati ga koristiti.

Isplati li se pohađati besplatne tečajeve

SEO je ogromno polje i uvijek ćete imati nešto novo za naučiti o njemu. O osnovama SEO-a možete naučiti kroz besplatne tečajeve, ali da biste postali SEO stručnjak trebat će vam više od toga.

Izrada dobrih tečajeva iz bilo kojeg područja zahtijeva puno vremena, novca i ulaganja, pa je jasno zašto ne možemo očekivati ​​da ćemo ih dobiti besplatno.

Nećemo vam lagati, sve se može naučiti iz besplatnih izvora koji su dostupni na cijelom internetu. Jedina kvaka je što je potrebno puno vremena i truda i volje da se sve to pronađe i nauči.

Ako zaista želite postati stručnjak u području SEO-a i bilo kojeg drugog područja digitalnog marketinga, ali ne želite lutati internetom, onda vam predlažemo da uložite nešto novca u dodatno obrazovanje. Bilo da vjerujete svojoj platformi za online učenje ili se upišite na tečaj kakav mi nudimo, vjerujemo da će se na kraju isplatiti.

Moja Digitalna Akademija

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

We are sorry that this post was not useful for you!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Group spot_img

Drugi upravo čitaju

Uzroci neredovne menstruacije i 8 jednostavnih načina da regulišete ciklus

Menstruacija predstavlja mesečno krvarenje kod žena, proces kada telo...

How can I buy traffic to a website safely?

Understanding the Different Types of Website Traffic When it comes...

Kako zaraditi na instagramu

Kako zaraditi na instagramu pitaju se gotovi svi koji...

20 načina kako zaraditi novac online!

Kako zaraditi novac online uz što malo ulaganja otkrivamo...