back to top

Kako Monetizovati Blog Bez Oglasa

Kako monetizovati blog bez oglasa? Ako tražiš odgovor na to pitanje, u ovom ću članku pokazati nekoliko učinkovitih i provjerenih načina unovčavanja bloga bez oglasa.

No prije nego što skoknemo na to, shvatimo zašto trebate unovčiti svoj blog na ove načine. Mislim, zašto blogeri žele unovčiti svoj blog bez oglasa.

Pa krenimo!

Odobrenje – Glavne oglasne mreže poput Google AdSense ili Media.net će odobriti nove blogove za prikazivanje oglasa  koji nemaju puno sadržaja ili na njemu dolazi malo „prometa“. I to je primarni razlog da blogeri početnici unovčavaju svoj blog bez oglasa. Tako da mogu u početnom vremenu zaraditi nešto sa svojim blogovima.

Zarada – To bi mogao biti još jedan razlog za blogere da svoje blogove unovčavaju na druge načine jer je zarada od reklama puno niža od ostalih metoda. Ako tvoj blog ne ostvaruje pristojnu količinu prometa, zarada od oglasa prilično je manja.

kako zaraditi 100 kn dnevno preko interneta
Kako Zaraditi 100 kn Dnevno Preko Interneta

Korisničko iskustvo – Oglasi su prilično dosadni i ometaju te, što može uticati na  korisničko iskustvo posjetioca tvog bloga. Ako tvoj blog svakodnevno ostvaruje ogromnu količinu prometa, a ti možeš ostvariti dobru zaradu od ostalih metoda unovčavanja blogova, onda uklanjenje  oglasa sa tvog bloga nije pogrešna odluka.

Bez obzira na to šta je razlog unovčavanja tvog bloga bez oglasa, u ovom ćeš članku naučiti 6 načina za to. Ako još nemaš blog, pročitaj moj korak po korak članak za pokretanje bloga. Krenimo sada:

Affiliate marketing

Affiliate marketing je sjajan  način za unovčavanja bloga. Ovo je postupak u kojem vi kao poslovnica reklamiraš tuđe proizvode i dobivaš proviziju kad god neko kupi proizvod putem tvoje preporuke.

-Koliko možeš zaraditi?

Potencijal za zaradu affiliate marketingom prilično je velik, ali sve zavisi od kvalitete tvog „prometa“. Ako je tvoj promet visokokvalitetan i dobro ciljan, tada ćeš sigurno zaraditi dobru količinu novca putem affiliate marketinga.

kako monetizovati blog bez oglasa
kako monetizovati blog bez oglasa

Mnoge affiliate mreže nude visoke stope provizije (40% -70%) za samo jednu prodaju. Dakle, ako promovišeš proizvod koji košta 100 USD, a dobavljač daje 40% provizije svojoj poslovnici (tebi), tada ćeš zaraditi 40 USD za svaku prodaju koju obaviš.

-Kako započeti sa Affiliate marketingom na svom blogu?

Ako si zainteresovan/-na za unovčavanje svog bloga pomoću Affiliate marketinga, tada je pronalazak i priključenje Affiliat  mrežama povezanim s nišama prvi korak. Postoji puno popularnih i velikih Affiliate mreža poput Amazon Associates, Clickbank, CJ Affiliates, Share A Sale itd. Kojima se možeš pridružiti. Nakon što se pridružiš nekim Affiliate mrežama, pronađi nekoliko savršenih proizvoda koje možeš promovsati na svom blogu i počni ih promovisati.

Kao Affiliate član dobivaš puno promotivnih stvari i alata koji ti pomažu da ubrzaš promociju.

Prodaja digitalnih proizvoda

Digitalni proizvodi izvrstan su način za zaradu na blogu, posebno kada želiš prodati vlastite proizvode. Ne zahtijeva da proizvod proizvodite iznova i iznova. Uložiš sav trud i znanje odjednom i to će ti donositi pasivan prihod u budućnosti, bez da prstom mrdneš.Dobro osim par klikova. Možeš stvoriti digitalne proizvode kao što su e-knjige, softver, predlošci itd.

-Koliko možeš zaraditi?

Zavisi o tome koliko se proizvod prodaje i koja je cijena proizvoda. Za kontinuirano ostvarivanje prodaje nekoliko je stvari važno

-kvaliteta,

-potražnja,

-cijene,

-promet,

-povjerenje.

Ako je tvoj proizvod kvalitetan proizvod, ispunjava očekivanja kupaca i ima dovoljno potražnje na tržištu, onda definitivno plijeni pažnju ljudi. Cijene moraju biti pristupačne i razumne u skladu s proizvodom, tako da ljudi mogu razmisliti o kupovini.

Pod prometom i povjerenjem mislim da vam treba dovoljno prometa na tvom blogu, tako da tvoj proizvod dobije što više pregleda. Ako tvoja publika nema povjerenja u tebe, neće kupiti od tebe. Zato je prilično važno izgraditi povjerenje kako bi ostvarili što veću prodaju.

-Kako zapošeti prodaju digitalnih proizvoda na svom blogu?

Dakle, ako si zainteresovan/-na, tada sami možete stvoriti digitalni proizvod ili nekoga zaposliti na Fiverru. Na internetu postoje neki izvrsni digitalni proizvodi koji  Gumroada pomaže u hostiranju i prodaji digitalnog proizvoda.

web pretrazivaci
kako monetizovati blog bez oglasa

Online kursevi

Ako si u blogovskoj niši gdje možeš podučavati ljude putem online kurseva, to bi bio odličan  način unovčavanja bloga. To je poput digitalnog proizvoda koji ne trebate iznova izrađivati.

-Koliko možeš zaraditi?

Zarada od online kurseva zavisi o sličnim faktorima, koje sam spomenula u dijelu Prodaja digitalnih proizvoda.

Vjerojatno će to biti  video predavanje, pa sakupi sve svoje znanje o toj temi i napravi video kurs. Možeš organizovati online kurs na svom blogu ili možeš pogledati  web stranice poput Teachable & SkillShare. Nakon toga, promoviši  ga na blogu i društvenim mrežama.

Sponzorirane objave

Ovo je prilično popularno. Sponzorstva su još jedan koristan način unovčavanja bloga.

Blogeri su plaćeni za pisanje i objavljivanje sponzoriranih postova. Ako tvoj blog ostvari dobar dio prometa, tada mnoge marke i pojedinci žele surađivati ​​sa tobom i platiti za promociju svojih proizvoda i usluga.

-Koliko možeš zaraditi?

Sponzorirani postovi prilično su dobri gledajući sa strane zarade. Za samo jedan sponzorirani članak na svom blogu možeš zaraditi od 50 do 300 USD. Ovisno o publici tvog bloga i o tome koliko je angažovana.

-Kako započeti sa sponzorisanim postovima?

Većinu vremena sponzori kontaktiraju blogere radi sponzorisanja. Možeš razviti svoj blog i izgraditi vrijednost brenda svog bloga kako bi dobili sponzorirane postove.

Ako je vaš blog već „narastao“ i svaki mjesec ima popriličnu količinu posjetitelja, tada možeš predstaviti marke za sponzoriranje svog  sadržaja.

Supported by TNT Groupspot_img

Drugi upravo čitaju

Kako monetizirati svoj blog: Vodič za početnike

Kako monetizirati svoj blog? Monetiziranje bloga predstavlja atraktivan način...

Besplatni marketing alati koje nudi Google

Svi Google besplatni marketing alati na jednom mjestu. Jeste...

Katolički Kalendar Imendan Danas

Katolički kalendar imena otkriva kome je imendan danas. Katolički...

Odmor u Nišu – osetite duh starih vremena

Na jugu Srbije caruje Niš, treći najveći srpski grad...