Besplatni tečajevi marketinga na društvenim mrežama

Vjerujem da ćete se svi složiti s tvrdnjom da je znanje danas dostupnije nego ikada. U naše “online vrijeme” dostupno nam je gotovo sve, a oni koji stvarno žele nešto naučiti to sigurno mogu pronaći na internetu.

Možda ste već guglali “besplatni tečajevi marketinga na društvenim mrežama. Vjerojatno vas to zanima.

Problem koji se ovdje javlja je što na internetu ima “svega i svačega” i što je jako teško odvojiti “žito od korova”, dobar i kvalitetan sadržaj od onoga što nije.

Dakle, čak i kada su u pitanju razni online treninzi, treba znati gdje ih tražiti i tko su ljudi, odnosno škole, koje nude zaista kvalitetna i primjenjiva znanja.

Najbolja stvar u svemu tome je što su mnogi online tečajevi marketinga na društvenim mrežama besplatni. Postoji i opcija da je dio tečaja besplatan, a ako želite neku vrstu specijalizacije onda je trebate platiti. Osobno smatram da treba iskoristiti sve “besplatne” opcije.

U tom slučaju vam je potrebna dobra motivacija i, naravno, prave informacije za učenje i stjecanje novih znanja i vještina.

U tekstu koji slijedi, napravili smo ga za vas popis besplatnih online tečajeva marketinga na društvenim mrežama, točnije 8.

Na popisu su tečajevi koji su namijenjeni početnicima, ali i oni koji nude neka napredna znanja. Također, besplatni tečajevi s popisa pružaju razna znanja i vještine iz područja marketinga na društvenim mrežama. Što biste rekli “sve na jednom mjestu”.

Pa, idemo.

besplatni tečajevi marketinga na društvenim mrežama

Besplatni tečajevi marketinga na društvenim mrežama

1.Brzi početak društvenih medija

Tečaj za društvene mreže je idealan za one koji tek ulaze u svijet društvenih mreža i trebaju vodič o tome koje sve društvene mreže postoje i kako na svakoj od njih izgraditi svoj brend.

Dobit ćete uvid u sve aktualne i vodeće društvene mreže i načine na koje funkcioniraju. Tada će vam vjerojatno biti jasnije koja je društvena mreža prikladnija za vaš posao i kako je najbolje iskoristiti.

Čak i ako mislite da znate puno o društvenim mrežama i njihovim komunikacijskim kanalima koji dopiru do publike, ovaj tečaj marketinga na društvenim mrežama zasigurno će vam osvježiti znanje, a možda i ukazati na neke nove perspektive.

Društvene mreže obuhvaćene ovim tečajem i za koje postoje materijali iz kojih možete naučiti su sljedeće:

2. Specijalizacija marketinga društvenih medija

Ovaj tečaj marketinga na društvenim mrežama kreiralo je Sveučilište Northwestern, jedno od najboljih sveučilišta u Americi. Namijenjen je freelancerima, poslovnim menadžerima i marketinškim stručnjacima koji žele razviti dodatna znanja o strategijama na društvenim mrežama.

Teme obrađene u ovom tečaju i dostupne u video obliku su sljedeće:

  • Uvod u marketing na društvenim mrežama
  • Trendovi na društvenim mrežama
  • Društvene mreže i biznis
  • Podaci dobiveni putem društvenih mreža i što s njima učiniti

Ovaj tečaj marketinga na društvenim mrežama jedan je od 6 tečajeva koje možete pohađati kao dio njihovog paketa. Ostali tečajevi se plaćaju, a oni koji se na kraju odluče nastaviti, na kraju dobivaju svjedodžbu kao pisanu potvrdu o školovanju.

3. Nacrt Facebooka

Ogromna tvrtka poput Facebooka stvorila je platformu na kojoj možete naučiti sve što trebate znati o ovoj društvenoj mreži. S više od dvije milijarde korisnika (plus milijardu s Instagrama), Facebook je idealno mjesto za oglašavanje.

Ova platforma za učenje stvorena je kako bi olakšala posao onima koji koriste Facebook za oglašavanje, kao što su vlasnici poduzeća, trgovci, marketinške agencije itd.

Tako ovdje možete besplatno naučiti kako kreirati kampanje na Facebooku, kako postavljati oglase, kako napraviti poslovnu stranicu, kako optimizirati i slično. Naravno, ne zaboravimo lekcije vezane uz Instagram, društvenu mrežu u vlasništvu Facebooka.

Facebook nas zapravo želi naučiti svim tim vještinama kako bismo ovu društvenu mrežu mogli koristiti u svom poslovanju, oglašavati se preko nje i, naravno, platiti Facebooku za ovo oglašavanje. Osobno mislim da je to poštena trampa.

besplatni tečajevi marketinga na društvenim mrežama
besplatni tečajevi marketinga na društvenim mrežama

4. Pisanje za društvene mreže

Ako želite maksimalno iskoristiti društvene mreže kako biste promovirali sebe ili svoju tvrtku, morate naučiti pisati u tu svrhu.

Pažnja korisnika društvenih mreža je i više nego krhka, stoga treba pisati kako bismo što dulje zadržali pažnju na našem sadržaju. Neki smatraju da je takvo pisanje čisti talent, no sve je više onih koji vjeruju da se to može naučiti kao i svaka druga vještina.

Ovaj besplatni online tečaj marketinga na društvenim mrežama traje 4 tjedna. Oni koji eventualno žele certifikat nakon njegovog završetka, morat će dodatno platiti. Tečaj je kreirao Kalifornijsko sveučilište Berkeley, a pokušat će vam dati širi uvid u sljedeće teme:

  • Publika o kojoj trebate pisati
  • Kako prilagoditi sadržaj publici
  • Koje su strategije pisanja za društvene mreže
  • Kako čuti sebe u bučnom svijetu društvenih mreža

Cilj ovog tečaja je da zainteresirani nauče prenijeti poruku putem društvenih mreža svojim korisnicima, da poruka bude takva da je korisnici prihvate i da na nju adekvatno reagiraju. Ne zvuči li to kao poanta društvenih mreža?

5. Besplatni tečaj za certifikaciju marketinga sadržaja

Ovo je još jedan tečaj marketinga na društvenim mrežama koji će vas naučiti pisati za društvene mreže. Fokus ovog tečaja je na stvaranju sadržaja koji prodaje dajući praktične savjete kako to učiniti i kako onda promovirati taj sadržaj.

Tečaj je osmišljen tako da prolazi kroz 12 tema koje su popraćene video sadržajem, uz čak 52 videa i 11 kvizova. Nakon položenih svih tema, imate test, a ako ga uspješno odradite, dobit ćete certifikat.

Naravno, znanje koje možete steći ovim tečajem vrijedi više od bilo kojeg papira, ali će vaš LinkedIn profil definitivno izgledati privlačnije s novim certifikatom.

besplatni tečajevi marketinga na društvenim mrežama
besplatni tečajevi marketinga na društvenim mrežama

6. Video pripovijedanje za društvene mreže

Video sadržaj se širi i ako već nije, onda će vrlo brzo preuzeti primat u online komunikaciji. Stoga bi svi oni koji društvene mreže koriste u poslovne svrhe trebali razmisliti o postupnom prelasku na video sadržaj.

Video sadržaj nije lako snimiti i vjerujemo da bi edukacija dobro došla. Ovaj kratki tečaj pokriva sve što trebate znati za snimanje video sadržaja visoke kvalitete na svoj telefon.

Možete naučiti osnove video naracije i kako napraviti takav video koji će zainteresirati gledatelja, educirati ga i potaknuti da se uključi.

Kreator ovog tečaja smatra da je najbolja kamera ona koju imate u džepu i da njome trebate ispričati svoju priču koja će inspirirati publiku. Vrijedi pokušati.

7. Besplatni tečaj analize društvenih medija

Za sve ljubitelje analitike, bez koje ne možete ako želite ozbiljno poslovati na društvenim mrežama, predstavljamo tečaj marketinga na društvenim mrežama koji će vas upoznati sa samim osnovama ovog alata.

Jer analitika je nezamjenjiv alat u svakom poslu. Može ukazati na prednosti i nedostatke kampanja koje vodite na društvenim mrežama, ali samo ako to znate protumačiti.

Sadržaj koji objavljujete na društvenim mrežama ima određenu svrhu. Kako ćete znati jeste li postigli taj cilj? Da biste uopće plasirali određeni sadržaj, morate znati tko je vaša ciljana publika? Koje su njegove karakteristike? Odgovore na ovo, ali i mnoga druga pitanja, može dati samo analitika na društvenim mrežama.

Tečaj se sastoji od tri glavna koraka, plus uvodni dio i sažetak na kraju. Materijal je dostupan u obliku pisanog i video sadržaja, a sjajno je što i nakon ovog tečaja možete dobiti certifikat na koji se možete ponositi.

8. Praćenje društvenih medija

Da biste bili uspješni u vođenju društvenih mreža, jednostavno trebate poznavati publiku kojoj se obraćate, slušati što vam ta publika govori i znati kada i što joj reći kroz sadržaj koji nudite. Kada sve to znate spojiti, onda možete reći da znate upravljati društvenim mrežama koje koristite.

Upravo to možete naučiti na ovom tečaju koji je namijenjen trgovcima, prodajnim predstavnicima, regruterima, konzultantima za ljudske resurse i stručnjacima za odnose s javnošću. Možete biti i početnici i profesionalci, ali ovaj tečaj će vam zasigurno dati nove ideje za vaš posao.

4 sesije s ukupno 46 lekcija u obliku video sadržaja dat će vam uvid u to kako koristiti alate za “praćenje” na društvenim mrežama i potom, u vezi s tim, kreirati uspješnu poslovnu strategiju.

Učite, učite i samo učite…

Da, živa istina. Želite li uspješno koristiti društvene mreže za svoje poslovanje, tada morate pratiti razvoj društvenih mreža i stalno ažurirati svoje znanje. Društvene mreže su na neki način kao „živi organizam“ koji se stalno mijenja, stalno se nešto događa.

Besplatni online tečajevi marketinga na društvenim mrežama općenito su dobar materijal za početnike, za one koji tek ulaze u svijet društvenih medija.

Ovi tečajevi mogu poslužiti i upućenijim ljudima da malo ažuriraju materijal i možda smisle neke ideje koje su prethodno previdjeli. Dakle, besplatni tečajevi marketinga na društvenim mrežama dobri su za sve.

Nadam se da ste za sebe pronašli barem jedan od gore navedenih tečajeva marketinga na društvenim mrežama koji će vas zainteresirati i koji će poboljšati vaše znanje o društvenim mrežama. Iskoristite činjenicu da su besplatni jer malo je onih koji žele podijeliti svoje znanje s vama bez velike naplate.

Postoji jednostavno pravilo koje kaže da će se stečeno znanje pretočiti u ideje i bolje poslovne rezultate, a to je ono što gradi uspješnu karijeru. Tko je voljan, neka testira pravilo.


Moja Digitalna Akademija

Preporučujemo i ovo

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

We are sorry that this post was not useful for you!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Group spot_img

Drugi upravo čitaju

Uzroci neredovne menstruacije i 8 jednostavnih načina da regulišete ciklus

Menstruacija predstavlja mesečno krvarenje kod žena, proces kada telo...

How can I buy traffic to a website safely?

Understanding the Different Types of Website Traffic When it comes...

Kako zaraditi na instagramu

Kako zaraditi na instagramu pitaju se gotovi svi koji...

20 načina kako zaraditi novac online!

Kako zaraditi novac online uz što malo ulaganja otkrivamo...