Proširenja za grafički dizajn – 10 TOP Google Chrome dodataka

Kao dizajneri, gotovo uvijek tražimo nove savjete, trikove i alate kako bismo ubrzali i poboljšali svoj tijek rada.

Srećom, postoje proširenja za grafički dizajn za Google Chrome koja nam čine život lakšim i produktivnijim.

Ovi nam dodaci pomažu u svemu, od prepoznavanja fontova i povlačenja uzoraka boja na web-mjesto do testiranja koda elementa i pronalaženja inspiracije.

Zato ćemo se u ovom tekstu pozabaviti dodacima koji će vam zasigurno pomoći u učinkovitijem radu, ali i učiniti ga zabavnijim.

U tekstu koji slijedi predstavit ćemo vam najbolja proširenja za grafički dizajn koja pokrivaju različite aspekte vašeg svakodnevnog radnog dana.

Pa, idemo.

proširenja za grafički dizajn

Proširenja za grafički dizajn

Danas većina ljudi pristupa internetu putem mobilnih uređaja. Zato je vrlo važno da možemo vidjeti kako će naša stranica izgledati u različitim rezolucijama. Ovdje na scenu stupa dodatak Window Resizer.

On je stvarno spasitelj kada trebamo vidjeti kako naša web stranica izgleda u različitim pogledima. Vrlo je jednostavan za korištenje.

Jednostavno instalirajte proširenje, otvorite ga i odaberite željenu razlučivost. Sva mudrost svijeta u tri klika. Popis rezolucija je potpuno prilagodljiv, možemo dodavati i brisati vrijednosti ili ih ponovno birati.

Možemo podesiti širinu/visinu prozora, položaj prozora, unaprijed postavljenu ikonu (telefon, tablet, laptop, desktop), pa čak i opciju primjene novih dimenzija na cijeli prozor ili samo na prozor. Nije li to cool?

Pribor za grafički dizajn 

Ako slika vrijedi tisuću riječi, koliko onda vrijedi video? Milijun? Loom je proširenje koje vam omogućuje da slikate svoj zaslon, fotografirate fotoaparatom i razgovarate, sve u isto vrijeme.

Pretpostavimo da pokušavate riješiti problem na računalu člana obitelji, želite pokazati prijatelju problem koji imate sa sustavom ili želite brzo snimiti neku ludu stvar koju ćete učiniti.

Loom vam omogućuje jednostavno snimanje određene kartice preglednika, bilo koje aplikacije koju otvorite ili cijelog zaslona radne površine.

Kada završite s brzim snimanjem – što uključuje bilo koji zvuk koji se reproducirao tijekom snimanja, kao i pokrete koje ste napravili pokazivačem miša – bit ćete preusmjereni na zaslon na kojem možete preuzeti video koji ste napravili. Loom vam također omogućuje dodavanje tekstualnog opisa za svoj video.

Jedina mana Looma je ta što videozapisi nemaju glatku brzinu kadrova, pa su korisniji kao alati za poduku od nečega što biste koristili za, recimo, snimanje svojih YouTube videa.

Loom je definitivno proširenje koje ćete poželjeti imati za one povremene trenutke kada nekome trebate dati upute – ili jednostavno napraviti brzi snimak zaslona nečega zanimljivog što želite podijeliti s drugima.

Proširenje je besplatno, možete snimati koliko god želite i videa koliko želite. Sjajan način za suradnju na projektima s ljudima koji nisu na istoj lokaciji.

proširenja za grafički dizajn
proširenja za grafički dizajn

Proširenja grafičkog dizajna – br. 3

Koliko ste puta pročitali nešto i font vam zapne za oko. Zatim želite saznati koji je to font kako biste ga sami mogli koristiti. Tome služi proširenje FontFace Ninja.

Vrlo je lagan i jednostavan za korištenje. Jednostavno kliknite na proširenje, a zatim zadržite pokazivač miša iznad teksta i ono vam pokazuje koji font koristiti. Kada kliknete, dobit ćete pojedinosti o fontu.

I TO JE TO, pronašli ste font koji ste tražili.

Pribor za grafički dizajn – br. 4

Trebate inspiraciju uz jutarnju kavu ili čaj? Imate li kreativni blok? Mogućnosti ovog proširenja za dizajnere su beskrajne. Inspiracija za dizajn, novosti i trendovi pripremljeni baš po vašem ukusu! Muzli odmah dostavlja vrhunske dizajnerske projekte i vijesti svaki put kada se otvori nova kartica u vašem pregledniku.

Otkrijte najbolju inspiraciju za web dizajn, najbolje logotipe, trendove web stranica, najbolje web stranice i mobilne aplikacije, inovativne ilustracije, fotografske projekte i vizualnu umjetnost, kao i mišljenja i članke stručnjaka za dizajn diljem weba i svijeta.

Inspiraciju crpi iz preko 150 vodećih web izvora kao npr DribbleBehanceDizajnerska inspiracijaMashableTechcrunch itd.

Ovaj beskrajni izvor ideja za dizajnere i kreativne profesionalce neprestano će vas inspirirati i učiniti da vaši “kreativni sokovi” ponovno počnu teći.

proširenja za grafički dizajn
proširenja za grafički dizajn

Proširenja grafičkog dizajna – ColorZilla

Ponekad vidimo boju koja nam se sviđa na web stranici i želimo da koristimo istu boju. Za to postoji ColorZilla. Prednost ovog proširenja za dizajnere je njegova jednostavnost.

Radi slično kao i FontFace Ninja. Jednostavno otvorimo ekstenziju, stavimo pokazivač miša na boju koja nas zanima i kliknemo. Dakle, boja je kopirana u međuspremnik i spremna za korištenje. Kul, zar ne?

Pribor za grafički dizajn – SVG Grabber

Ponekad definitivno želite uzeti ikonu ili logotip s određene web stranice. Ako ovo zvuči kao nešto što radite, onda je SVG Grabber pravo proširenje za vas.

Omogućuje vam pregled, preuzimanje i kopiranje svih SVG ikona i ilustracija na web mjestu. Ako vam ikada zatreba službeni logotip za tvrtku ili web-uslugu, najbolje mjesto da ga pronađete je na službenoj web stranici te tvrtke.

Možda ćete moći pronaći dobru sliku PNG-a visoke razlučivosti, ali SVG datoteka je bolja opcija, ako je dostupna.

Svg Grabber je proširenje za Google Chrome koje vam omogućuje preuzimanje svih SVG datoteka s bilo koje web stranice.

Prvo instalirajte proširenje, a zatim posjetite web-mjesto na koje želite preuzeti sve SVG datoteke. Nakon što ste na web-stranici, kliknite ikonu proširenja pored URL trake i otvorit će se nova kartica koja prikazuje sve SVG datoteke na stranici.

Možete kopirati SVG datoteku u međuspremnik, preuzmite samo nekoliko potrebnih ili kliknite gumb “preuzmi sve SVG datoteke” da biste ih sve dodali u zip datoteku i preuzeli ih.

Može se dogoditi da svi SVG-ovi nisu numerirani. Jednostavan način rješavanja ovog problema je jednostavno zip i ponovno preuzimanje. SVG datoteke možete pregledavati u Edgeu, Internet Exploreru i Chromeu. Nije baš ekstenzija koju ćemo koristiti non-stop, ali je super kao as u rukavu za ovakve trenutke.

Proširenja grafičkog dizajna – br. 7

Još jedno proširenje na popisu koje je vrlo jednostavno za korištenje. Jednostavno instalirajte proširenje, otvorite ga i započnite.

Ravnilo vam omogućuje mjerenje bilo kojeg elementa na bilo kojoj web stranici pokazujući vam dimenzije. Jednostavno povucite okvir kamo želite, smanjite ga ili povećajte ovisno o vašim potrebama. Ovo je pravo proširenje za sve one kojima mjerenje elemenata na web stranicama boli glava.

Pribor za grafički dizajn – br. 8

Izvrsno proširenje za dodavanje malo zabave dosadnom danu na poslu. Iako se ne radi o proširenju specifičnom za dizajn, ipak mu treba dati priliku.

Omogućuje vam promjenu pokazivača miša na gotovo svaki dizajn koji možete zamisliti. Možete promijeniti pokazivač miša na bilo što iz njihove zbirke koja je podijeljena na teme, kako biste olakšali navigaciju.

Tako možete pronaći kategorije kao što su: hrana, poslovi, boje, sport, praznici, životinje i mnoge, mnoge druge.

Ako vam se ništa iz ponuđene kolekcije ne sviđa, možete napraviti svoju. Jednostavno otvorite proširenje, kliknite na opciju kursor za učitavanjei onda dodajte svoje. Idealno bi bilo koristiti slike manjih dimenzija, ne veće od 128 × 128 i u png formatu.

Prema pravilima Chrome web trgovine, proširenje ne može raditi na prodajnim stranicama i na početnoj stranici. Dakle, nakon instaliranja ovog proširenja, otvorite bilo koju drugu web stranicu da vidite kako će proširenje raditi.

Dark mode

Što više vremena provodimo za računalom, to se naše oči više naprežu. Istraživanja pokazuju da je svjetlina zaslona jedan od najčešćih uzroka sindroma računalnog vida. Srećom, postoji Dark Mode koji ublažava utjecaj svijetlog ekrana na naše oči.

Ovo zapravo nije proširenje već funkcionalnost unutar programskih alata ugrađenih u preglednik Google Chrome. Jednostavno otvorite dev alate, zatim kliknite na tri točke u gornjem desnom kutu, kliknite na postavke, a zatim odaberite za temu tamno i to je to. Svakako vam preporučujemo ovu značajku i vjerujemo da će je vaše oči cijeniti.

Pribor za grafički dizajn – Toybox

Iako ovo proširenje nije besplatno, definitivno jest morati imati za bilo koju agenciju ili tim uključen u izradu i dizajn web stranica.

Ako trošite previše vremena na snimanje zaslona, ​​​​testiranje elemenata i traženje grešaka na svojoj stranici, onda je Toybox pravo proširenje za vas jer vam omogućuje da sve to učinite na najbrži mogući način. Kako ovo proširenje zapravo funkcionira? Toybox nam omogućuje uvoz web stranice i snimanje zaslona i pisanje komentara te sve to podijeliti s našim timom.

To bi bilo to, ljudi. Pokušali smo uključiti sva najbolja proširenja za grafički dizajn. Nadamo se da vam se ovaj popis svidio i da smo vam pomogli da ubrzate svoj rad i učinite ga zanimljivijim. 

Preporučujemo da pročitate:

Supported by TNT Group spot_img

Drugi upravo čitaju

20 načina kako zaraditi novac online!

Kako zaraditi novac online uz što malo ulaganja otkrivamo...

Kako zaraditi na instagramu

Kako zaraditi na instagramu pitaju se gotovi svi koji...

Kako koristiti Pinterest za blog?

Ne znate kako koristiti pinterest za blog? Ovaj članak...

Zašto su bebi hladne ruke

Zašto su bebi hladne ruke? Obukli ste svoju bebu...