back to top

SEO i pisanje sadržaja – 10 Korisnih alata koji će olakšati Vaš posao

Ako tražite savjete koji vam mogu olakšati proces kreativnog pisanja i optimizacije tekstova za web, ili vas zanimaju korisni alati za SEO i Pisanje sadržaja – Na pravom ste mjestu.

Podijelit ću s vama u tekstu koji slijedi 10 iznimno korisnih alata što vam može olakšati posao i ubrzati radni proces.

Bilo da želite poboljšati svoje vještine pisanja na način koji vole web-preglednici, posebno oni sjajni Google ili možda želite dobiti korisne informacije o mogućnosti poboljšanja vaše web stranice sa aspekta sadržaja i tehničkog SEO-a ili možda želite otvorite vrata web stranicama vaše konkurencije ili potencijalnih kupaca i naiđete na zanimljive podatke koji vam govore što se događa na stranicama, a što bi se moglo poboljšati – ovaj tekst će vam dati odgovore na sva vaša pitanja.

Pa počnimo.

seo i pisanje sadržaja - 10 korisnih alata koji će olakšati vaš posao

SEO – Optimizacija za tražilice – korisni alati

CheckMoz

Želite li dobiti informacije o ovlaštenju određene domene, ovlaštenju pojedinih stranica na web stranici, MOZ rangu stranice, Alexa rang web stranice ili možda broj vanjskih poveznica koje stranica ima? A sve navedene informacije dobiti potpuno besplatno?

A to je moguće uz besplatni SEO alat CheckMoz. Sve što trebate učiniti za korištenje ovog alata je kopirati URL željene stranice u prazno polje i kliknuti na opciju podnijeti. Imate mogućnost da dobijete analizu 10 web stranica odjednom.

Osim što ćeš CheckMoz dati željene informacije o web stranici, također će vam objasniti što informacije znače.

GTmetrix

Želite li dobiti informacije o brzini učitavanja, izvedbi web-mjesta i načinima na koje ih možete poboljšati u samo nekoliko klikova?

GTmetrix je još jedan iznimno koristan i besplatan SEO alat koji pruža detaljnu analizu brzine učitavanja i performansi odabrane web stranice.

Sve što trebate učiniti je kopirati URL odabrane web stranice u označeno polje i GTmetrix pružit će vam puno korisnih informacija koje možete koristiti za optimizaciju vaše web stranice.

seo i pisanje sadržaja
seo i pisanje sadržaja - 10 korisnih alata koji će olakšati vaš posao

SEO provjera stranice

Ako tražite najbolje besplatne alate za SEO analizu vaše web stranice, web stranice vašeg potencijalnog klijenta ili web stranice vaše konkurencije – web stranica će vam se sigurno svidjeti SEO provjera stranice!!

SEO provjera stranice je definitivno jedan od najboljih besplatnih SEO alata za analizu web stranica. Uz pomoć ovog alata svaki dan možete besplatno dobiti opsežnu SEO analizu odabrane web stranice, kako s tehničkog tako i sa sadržajnog gledišta.

Sve što trebate učiniti je dodati URL web stranice koju želite analizirati u označeno polje i SEO provjera stranice pružit će vam puno korisnih informacija o tome u samo nekoliko trenutaka.

Opća SEO analiza, analiza brzine učitavanja web stranice, analiza statusa poslužitelja, uvid u sigurnost stranice, kao i analiza upotrebljivosti web stranice na mobilnim uređajima svakako su informacije koje možete koristiti da poboljšate postojeće stanje web stranice i pozicionirate je na bolje mjesto na Google traži.

Alat za ključne riječi

Ako tražite najbolje ključne riječi koje možete koristiti za optimizaciju vaših web tekstova – Alat za ključne riječi je svakako nezamjenjiv alat za rad.

Alat za ključne riječi zapravo predstavlja alternativu popularnom Google planer ključnih riječi-i radi na način za korištenje Google autodovršavanje mogućnost dobivanja informacija o tome koji su najtraženiji dugorepne ključne riječi za upisani termin.

Sve što trebate učiniti za korištenje ovog alata je unijeti željeni pojam u označeno polje, odabrati željeni jezik preglednika, kliknuti na opciju traži i Alat za ključne riječi dat će vam uvid u 750 Dugi rep najrelevantnije ključne riječi u potrazi za unesenim pojmom.

Besplatna verzija ovog alata navodi samo navedene riječi, dok uz plaćenu verziju možete dobiti informacije o točnom broju pretraživanja navedenih ključnih riječi na mjesečnoj razini, kao i mnoge druge korisne informacije.

Međutim, to nije sve! I pišem tekst kao kopirati Za vrhunski dućan reklame! Osim informacija o najpopularnijim ključnim riječima u pretraživanju na Google-u,

Alat za ključne riječi također vam daje uvid u to tko su oni Dugi rep ključne riječi najpopularnije u pretraživanju na YouTube-uBing-u, Amazon-u, Ebay-u, Trgovina igračaka-u, a tko su #hashtags na određeni termin najpopularniji na Instagramu i Cvrkut.

seo i pisanje sadržaja
seo i pisanje sadržaja - 10 korisnih alata koji će olakšati vaš posao

SEO – optimizacija za tražilice – proširenja za Google Chrome

Google Analytics stranica

Google Analytics stranica je proširenje koje vam omogućuje praćenje ponašanja korisnika na vašoj web stranici. Točnije, s ovim proširenjem možete dobiti uvid na koja mjesta na stranici korisnici kliknu, što se izražava u postocima, kao i na koja mjesta ne kliknu.

Uz povratne informacije koje dolaze iz ovog proširenja, možete poboljšati korisničko iskustvo na svojoj web-lokaciji, poboljšati je s vizualne točke gledišta i, što je najvažnije, povećati konverzije. Osim toga, ovo proširenje mjeri broj posjeta web-mjestu, broj jedinstvenih posjeta, prosječno vrijeme koje korisnici provode na web-lokaciji, stopu posjeta po stranici, stopu napuštanja web-mjesta i broj korisnika trenutno na stranici.

Produžetak Google Analytics stranica možete instalirati upisivanjem u Google pretraživanje Google stranica Google Analytics proširenje za Chrome i dodajte ga u Google Chrome.

Provjerite Moje veze

Provjerite Moje veze je besplatno Google Chrome proširenje koje vam brzo i jednostavno pruža informacije o tome koliko točnih ili netočnih poveznica imate na jednoj stranici bilo koje web stranice.

Nakon što instalirate ovo proširenje u Google Chrome, samo kliknite na njega i uskoro ćete dobiti informaciju o broju točnih i netočnih poveznica.

Važeće veze bit će označene zelenom bojom na stranici, a nevažeće veze i druga upozorenja žutom ili crvenom bojom.

SEO i pisanje sadržaja – Pisanje sadržaja – Korisni alati

Alat za brojanje riječi

Napisali ste tekst slijedeći SEO pravila i prije nego što ga objavite želite dobiti potpunu analizu sadržaja?

Kad kažem dovršeno, mislim na ukupan broj riječi, broj znakova, broj jedinstvenih riječi, broj ponavljanja ključnih riječi koje se sastoje od jedne, dvije ili tri riječi, ukupno vrijeme potrebno za čitanje i ukupno vrijeme potrebno za izgovor pisanog teksta.

Ako je vaš odgovor potvrdan – alat će vam se sigurno svidjeti Alat za brojanje riječi. Ovaj je alat posebno koristan ako želite optimizirati jedan tekst za više ključnih riječi. Sve što trebate učiniti je kopirati svoj tekst u označeno polje i odmah ćete dobiti povratnu informaciju.

Rimovanje

Ako želite svoj primjerak za web stranicu ili objavu na društvenim mrežama začiniti rimom i prenijeti informacije na malo drugačiji način (kao što to činimo s našim digitalni trikovi), a trenutno nemate inspiracije za rimovanje – ne brinite, jer postoji web stranica koja će vam pomoći i u ovom kreativnom procesu!

Rimovanje.com je alat koji vam nudi mogućnost unosa određene riječi i automatski će vam pokazati sve ostale riječi koje se rimuju s njom.

Recimo da idete na zimovanje i za kopirati trebate rimovati, nemate inspiraciju za rimu, a brzo se spremate za zimu, sve što trebate učiniti je ukucati jednu riječ i Rimovanje.com reći će ti sve što zna!

Analizator naslova

Analizator naslova je korisno pisanje sadržaja Alat za pisanje naslova na engleskom. Sve što trebate učiniti da biste dobili analizu svog naslova je upisati ga u označeno polje i kliknuti na opciju Analizirajte sada.

Analizator naslova dat će vam uvid u to koliko je naslov vašeg teksta neobičan/uobičajen, koliko je emotivan i koliko ste riječi koje možete kliknuti u njemu upotrijebili. Osim toga, dobit ćete uvid u to koliko je naslov učinkovit na temelju broja znakova i broja riječi u njemu.

SEO i pisanje sadržaja – Pisanje sadržaja – proširenja za Google Chrome

Gramatički

Planirate li se upustiti u Freelancing Waters i krenuti u “lov” na strane klijente, morate unaprijediti svoju poslovnu komunikaciju na engleskom jeziku. Strani klijenti, posebice Amerikanci, posebno su alergični na gramatičke pogreške koje su njihovi potencijalni suradnici napravili prilikom uspostavljanja suradnje. Ponekad vas mali gramatički propusti mogu koštati posla.

Kako biste izbjegli ovu neugodnu situaciju i poboljšali svoje pisanje na engleskom, preporučujem da instalirate besplatnu Google Chrome proširenje – gramatički.

Gramarly ima ulogu trenutnog predavača engleskog jezika, bilo da sastavljate poštu, pišete na društvenim mrežama ili dodajete tekst na svoju web stranicu. Ako često pišete na engleskom, svakako preporučam da instalirate ovo proširenje u Google Chrome.


Moja Digitalna Akademija

Preporučujemo da pročitate:

Supported by TNT Groupspot_img

Drugi upravo čitaju

Kako monetizirati svoj blog: Vodič za početnike

Kako monetizirati svoj blog? Monetiziranje bloga predstavlja atraktivan način...

Odmor u Nišu – osetite duh starih vremena

Na jugu Srbije caruje Niš, treći najveći srpski grad...

Google Chrome SEO proširenja – 11 najboljih dodataka

Koristite li proširenja za Google Chrome za SEO optimizaciju...

Srpski rečnik akcentovanih reči

Akcentovanje i akcenti u srpskom jeziku su veoma važni...